Чому чорніють прикраси зі срібла

Ваша улюблена прикраса зі срібла раптово почорніла? Не потрібно зразу ж бігти до лікаря або ворожки. Все зрозуміло і можна виправити!

Це неминуче: особливості металу

Поряд з різними металами, з яких роблять ювелірні вироби, срібло — найпопулярніше в світі. У ньому, здавалося б, все ідеально: і краса, і якість, і ціна. Але з часом кожен срібний виріб починає чорніти і це залежить від багатьох факторів.

ПРОБА І ДОДАТКИ

Прикраси зі срібла ювеліри найчастіше роблять зі срібла 925 проби. Вона свідчить про те, що в складі 92,5 % — чистий метал (аргентум), решта 7,5% складові – добавки (лігатури), в основному мідь. Це найбільш оптимальне співвідношення відсотків, тому що 100% срібло дуже м'яке і пластичне. Вироби з нього будуть непрактичні.

Як добавкив основному використовується мідь, саме вона вступає в реакцію із потом, навколишнім середовищем і окислюється - чорніє.
Ювеліри так само додають % нікелю, щоб забезпечити твердість металу і білий блискучий відтінок. Для зміцнення поверхні додають цинк, він швидко стирається, і може залишати чорні сліди на шкірі.

Якщо у вашій улюбленій прикрасі є всі ці домішки, буде проходити реакція з різними окислювачами та на виробі з'явиться чорний, темно-сірий або навіть зеленуватий відтінок. Зауважимо, що потемніння відбувається не відразу, накопичуючись. 

РЕАКЦІЯ ОРГАНІЗМУ

Главным окислителем является пот. Он, кроме солей, содержит и аминокислоты, а в их склад входит сера. Впоследствии реакции серосодержащих соединений серебро и чернеет. Вот и ответ — если повышенное потоотделение, темнеют все украшения. НО, если это  может быть банально связано с длительной физической нагрузкой, просто снимайте украшения перед тренировками.

Оскільки найбільше сальних залоз знаходиться на грудях, часто чорніють саме ланцюжки зі срібла. Таке може спостерігатися у вагітних жінок внаслідок«гормональних бурь», а так само при окремих захворюваннях.

Стрес і переживання теж можуть спровокувати почорніння срібла, тому що в такому стані у людини змінюється кислотність. Навіть ліки можуть бути причиною почорніння срібла.

ПРОБЛЕМИ ЗІ ЗДОРОВ'ЯМ

Срібло може виступати індикатором. Якщо куплений виріб все ж чорніє на тілі, в першу чергу потрібно задуматися про можливі неполадки в ендокринній системі. Так само в медицині вважають, що колір срібного браслета або ланцюжки може помінятися, якщо є  проблеми з нирками, печінкою або жовчним міхуром. А все тому,  що піт стає більш кислим та їдким, і реакція срібла в прикрасі посилюється.

ВПЛИВ ЗЗОВНІ

Неважливо носите ви вироби зі срібла постійно або зберігайте їх у скриньці, не надягаючи, чорнота утворюється все одно.
Справа в хімічному складі повітря і вологості навколишнього середовища. Сірководень вступає в реакцію зі сріблом і залишає на виробах наліт сульфіду. Згодом він накопичується, таким чином і з'являється чорний наліт. 

До речі, його мала концентрація є завжди — особливо через вихлопні гази автомобілів. У квартирі джерелами сірки є звичайний природний газ і такі продукти як: цибуля, яйця, рибна ікра.

А може у вас просто з'явився новий крем для тіла або косметика. Почитайте склад і якщо знайдете сірку – стане все зрозуміло. Так ви знайдете джерело потемніння срібла. 

Купуйте срібні вироби в інтернет-магазині Silver Wings. Ми гарантуємо якість і завжди готові прийти на допомогу, якщо виникнуть проблеми.

Вдалого вибору

 

 
 
Вкажіть окружність пальця в мм:
Ваш розмір:  
Мены потрібна консультація:



Вхід на сайт:

Запам'ятати мене
Відновлення паролю:
Інструкції по відновленню паролю будуть відправлені на пошту вказану при реєстрації на сайті.
Реєстрація: